UOS-bijeenkomst 15 maart 2018: Harry van Dam in gesprek met burgemeester Jan van Zanen


15 maart 2018 om 17:00 uur


Login om u aan te melden

Op donderdag 15 maart heeft de UOS burgemeester Jan van Zanen als interviewgast.

Alweer een dikke vier jaar is hij burgemeester van Utrecht, maar interviewgast bij de UOS is Jan van Zanen nog niet geweest. Terwijl er toch veel met hem te bespreken valt, zeker nu. Hoe gaat het met hem, na zijn ziekte van afgelopen najaar? Wat betekende die periode voor Van Zanen? Sinds januari is hij weer volop aan het werk en bemoeit hij zich als burgemeester met de problemen die tegenwoordig bij de grote stad horen: autobranden, achterstandswijken, radicalisering, het tekort aan betaalbare woningen, maar ook: de afnemende bereidheid van burgers om zich als lid van de gemeenteraad voor de stad in te zetten. In zijn nieuwjaarstoespraak uitte Van Zanen daarover nog zijn zorgen. Wat draagt hij als burgemeester zelf bij om die problemen op te lossen?

Minder dan een week na zijn optreden bij de UOS vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Hoe kijkt de burgemeester tegen de campagne aan? Wat vindt hij van de versplintering van het politieke spectrum? En wat zijn voor de komende vier jaar in Utrecht de belangrijkste uitdagingen en opgaven? Is het trouwens vanzelfsprekend dat Van Zanen over twee jaar gaat voor een volgende periode van zes jaar als burgemeester van Utrecht? Of liggen zijn ambities/prioriteiten misschien toch elders?

Over deze en andere actuele onderwerpen gaan we het op donderdag 15 maart met de 56-jarige Jan van Zanen hebben. Luister en kijk naar het gesprek tussen hem en Harry van Dam, maar praat ook mee. Stel vragen en wees kritisch!

                 

Programma:
17.30 - 18.15: Inloop met drankje en borrelhapje

18.15 - 19.00: Welkomstwoord van de voorzitter en interview met Jan van Zanen door Harry van Dam
19.00 - 21.00: Gezamenlijk dineren en naborrelen

Locatie: Fundatie van Renswoude, Agnietenstraat 5 te Utrecht

Aanmelden: s.v.p. uiterlijk vrijdag 9 maart a.s. via de UOS-website (na inloggen als lid). Introducés (c.q. nieuwe kandidaat-leden) zijn van harte welkom en kan je ook via de UOS-website aanmelden. 
NB: bij no show (na aanmelding verhinderd en niet voor de bijeenkomst afgemeld) worden standaard annuleringskosten ad 25 euro p.p. doorberekend. Voor deelname aan deze bijeenkomst dien je tijdig aangemeld te zijn. 

 

Voor meer informatie:  [comment]
Telefoon:  [rooster_phone]
e-mail: