Openingsbijeenkomst UOS-seizoen 2017/18


Waar: Castellum Hoge Woerd, De Meern
bekijk op kaart

21 september 2017 om 17.15 uur


Login om u aan te melden

De UOS opent het seizoen 2017-2018 op donderdag 21 september in Castellum Hoge Woerd. Een bijzondere locatie. Enerzijds omdat het Castellum sinds twee jaar een archeologisch monument én publieksattractie in Utrecht is. Anderzijds ook omdat een UOS-lid meewerkte aan de realisatie van Museum Hoge Woerd, onderdeel van het centrum voor archeologie, cultuur en natuur. Met de Romeinse resten van het Castellum 'letterlijk' onder je voeten hoor, zie en ervaar je het het leven op de  Romeinse grens die 2000 jaar geleden door Midden-Nederland liep.

We starten met het spannende verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Castellum Hoge Woerd door Erik Graafstal (gemeente-archeoloog), krijgen een rondleiding door de moderne interpretatie van het fort met wallen van zes meter hoog en door Museum Hoge Woerd. We sluiten de openingsbijeenkomst af met een BBQ in het Castellumcafé. 

Programma:

17:15-17:45 uur : Ontvangst en borrel
17.45-18.00 uur : Welkomstwoord door UOS-voorzitter Pieter Leyssius en NUOS-voorzitter Henk van der Feest
18.00-18.45 uur : Introductie door UOS-lid Ton Koerselman en 'Van Archeologische vondst tot Castellum Hoge Woerd' door Erik Graafstal, archeoloog gemeente Utrecht
18.45-20.15 uur : Rondleidingen door Castellum Hoge Woerd en Museum Hoge Woerd
18.45-21.00 uur : BBQ in Castellumcafé

Aanmelden:

Uiterlijk 18 september via de UOS-website (na inloggen als lid). NUOS-leden: per e-mail aan: secretariaat@uos.nl. De eigen bijdrage voor de NUOS-leden is € 49,50 p.p. Introduceer een aspirant UOS'er! Als je iemand kent die interesse heeft en kwalificeert voor het UOS-lidmaatschap, dan is hij/zij ook van harte welkom op 21 september. Je kan jouw introducé(s) eveneens via de UOS-website aanmelden (nadat je jezelf hebt aangemeld).    

NB: bij no show (na aanmelding verhinderd en niet voor de bijeenkomst afgemeld) worden annuleringskosten ad 25 euro p.p. doorberekend. Dit geldt ook voor deelname zonder aanmelding.

Locatie bijeenkomst: Hoge Woerdplein 1, 3454 PB De Meern
Parkeren is gratis. Het parkeerterrein ligt meteen links na de rotonde, aan de toegangsweg 't Zand.
Zie ook: bereikbaarheid Castellum Hoge Woerd
 

 

Voor meer informatie:  [comment]
Telefoon:  [rooster_phone]
e-mail: