Verslag UOS Businesstrip Dublin 2013


Na de geslaagde UOS businesstrips naar Edinburgh in 2011 en Gent in 2012, was het de ambitie om qua locatie de eerdere trips ten minste te evenaren en wat deelnemers betreft te overtreffen. En dat is gelukt! Op donderdag 18 april jl. stonden we met maar liefst 51 personen op Schiphol klaar om in te checken voor onze vlucht naar Dublin.

Bij aankomst werden we direct naar het symbool van Ierland gebracht; de Guiness Storehouse. Een indrukwekkende overzichtstentoonstelling in een 19e eeuws pakhuis dat werd afgesloten met een pint in de Gravity Bar. Genietend van de Guiness en het prachtige uitzicht was de regenboog kenmerkend voor het weer de komende drie dagen; na regen komt zonneschijn.


"Oh boy, we haven't found the pot of gold again...." (foto Joël Scherrenberg)

Op de eerste dag werd gelijk duidelijk dat de restaurants voor diners en lunches met zorg waren uitgekozen. We zijn drie dagen heerlijk in de watten gelegd, onder andere bij Peploe’s, Le Bon Crubeen en Hugo’s. Bijzonder was de locatie van de lunch op de dag van vertrek in Aqua Restaurant op de West Pier.

Op vrijdag en zaterdag werd een aantal excursies georganiseerd; de Rebellion Tour, James Joyce Walk, Bike Tour, Georgian Walk en U2 Tour. Opvallend waren de gidsen die wervelend Dublin's highlights tot leven brachten. Omdat de deelnemers waren opgesplitst in kleinere groepen, konden de gidsen heel direct en persoonlijk hun kennis en anekdotes delen.

Tekenend voor de gastvrijheid van de Ieren waren de aanvullingen die voorbijgangers maakten, wat ook aangemoedigd werd door onze gidsen. De inspirerende verhalen van de Ieren hebben ertoe geleid dat door verschillende deelnemers bij thuiskomst Ulysses van James Joyce is aangeschaft.
Tijdens de verschillende wandelingen waren er ook momenten van bedrijfstrots; tot twee keer toe zijn foto’s gemaakt van een DTZ-bord. En ook een stukje nostalgie, want na 40 jaar weer tussen de palen van het rugbyveld op Trinity College, bleek de nederlaag die de Utrechte Studenten Rugby Society daar leed tegen de Ierse studenten gelukkig geheel verwerkt.

Uiteraard is ook het bruisende nachtleven in Dublin verkend. De aftrap had al plaatsgevonden met een UOS-bijeenkomst in Utrecht bij Mick O`Connells, maar de sfeer van een Ierse Pub kan je toch pas echt in Ierland opsnuiven. En daar waar de één bleef hangen in één van de vele pubs zijn andere leden opgegaan in het feestgedruis in de nachtclubs. De sfeer binnen de grote groep deelnemers was ook dit keer weer uitstekend. De leden hebben elkaar op informele wijze weer beter leren kennen door onder andere de wisselende tafel-  en groepsindelingen. Er werd heel wat met elkaar besproken, maar vooral veel gelachen. De vele positieve reacties na afloop bewijzen wederom dat het organiseren van een jaarlijkse UOS businesstrip voortgang verdient en dat hierdoor de onderlinge banden op plezierige wijze worden versterkt.    

Door het goed uitgedachte programma, de uitstekende gidsen en de inwoners hebben we Dublin in drie dagen op een leuke manier leren kennen. Een land met een groot cultureel erfgoed, historisch besef en geweldige gastvrijheid met een tikje cynisme. Om één van de gidsen te citeren; “What the Americans call Murphy's Law, we call everyday life”.

Schets Dublin van Jeroen Hermkens

 

door: Mariska Joosten

Terug