Businesstrip Bologna april 2014


Woensdag 9 april, UOS-ers druppelen in groepjes de stad Bologna binnen. Sommigen gaan voor de eerste keer mee met de jaarlijkse UOS business trip, anderen al voor de vierde keer. Door de ervaringen van en verhalen over voorgaande jaren, en ook door het uitnodigingstraject waarin tipjes van de sluier zijn opgelicht, zijn bij alle deelnemers de verwachtingen hoog gespannen.

Bij het inchecken in het hotel midden in het centrum van Bologna, ontving iedereen een passaporto individuale. In dit paspoort is een persoonlijk programma opgenomen, waarin zoveel mogelijk rekening is gehouden met de vooraf opgegeven voorkeuren en wensen. Inclusief een handige plattegrond met alle locaties. Wat een voorbereiding!

Iedere dag is het mogelijk Bologna Basic te doen; fietsend, wandelend, klimmend of per bus de stad verkennen onder begeleiding van gidsen. Maar eerst nog even snel de stad verkend en daarna heerlijk wijn gedronken en gegeten in Osteria del Sole met een door UOS-ers voorbereid diner, helemaal top!Op donderdag stond naast het uitgebreid verkennen van de stad een wandeling naar San Luca, een traditionele pelgrimsroute ter verering van de Maagd Maria, gepland. Langs deze route ontdekten we prachtige “portici” die gekandideerd zijn als UNESCO Werelderfgoed. De wandeling van zo’n drie uur werd beloont met een prachtig uitzicht!

Edwin Jacobs (directeur centraal Museum) nam een groep mee in de wereld van Giorgio Morandi. Hij heeft veel van zijn werken geschonken aan de stad en een gedeelte van de collectie is ondergebracht in MAMbo, Museo d’Arte Moderna di Bologna, het museum voor hedendaagse kunst.

Bologna herbergt tevens de oudste universiteit ter wereld. In een wandeling konden we de eeuwenlange intense verbondenheid van stad en universiteit. En natuurlijk voor iedereen die de delicatessen en de mooie winkels wilde ontdekken, een wandeling langs winkels met alle lekkernijen: vlees, vis, kaas en groente.

Nu de stad serieus verkend was, was het op vrijdag tijd voor fun! Een groep mannen gingen naar Maranello, de thuisstad van Ferrari. Uiteraard met een bezoek aan het Ferrari museum en aansluitend nog naar het Ducatimuseum. Degenen die niet alleen wilden kijken en vooral zelf rijden, deden mee aan de rally. Uiteraard niet in Ferrari’s maar in Fiatjes. Een heuse rally met 1 chauffeur en 1 navigator naar en door de heuvels. Uiteraard onderweg wijnen proeven en heerlijk uitgebreid geluncht. Voor wie liever zelf de lunch wilde voorbereiden was de workshop ‘Cucina Bolognese’ georganiseerd. Bologna is een fascinerende gastronomische stad en de bakermat van bij ons bekend ‘Italiaans’ eten. Bij deze workshop stond gewoon lekker koken volgens traditionele recepten centraal.

Bologna, “la grassa” Ippolito Nievo zei: “in Bologna eet je in een jaar wat je in Venetië in twee jaar eet, in Rome drie, in Turijn vijf en in Genua twintig”.  En dat hebben we ondervonden! In verschillende eetgelegenheden in Bologna hebben we deze drie dagen geproefd, gedronken, geluncht en gedineerd. Heerlijk!

Steeds meer leden gaan mee met de jaarlijkse business trip. Iedere keer vragen we ons af of de groep niet te groot wordt en of dat dan allemaal wel goed gaat. En ieder jaar bevestigen we met elkaar dat dit gewoon kan en leuk is. Dat er geen kliekjes ontstaan en er geen gedoe is. Dat komt ook door de uitstekende voorbereiding van Eric Hanse. De laatste avond hebben we hier bij stilgestaan en een toost uitgebracht op de mooie dingen in het leven. Ook hier sluiten we daar graag mee af; Eric en Marianne, bedankt voor uitstekende voorbereiding!

Enkele quotes van deelnemers:
“Wakker worden met een big smile mooie herinnering aan een geweldige trip. Eric bedankt voor de geweldige organisatie, de uos is een club om trots op te zijn” (Joop)
“Bologna was top. Eric en teamcaptains enorm bedankt. Tot volgend jaar!” (Ruud)
“Eric geweldig programma, vloeiende organisatie en een hele groep aan leuke mensen. Heel hartelijk dank” (Bart)
“Eric en zeker ook de teamcaptains, dank voor de geweldige organisatie en de hele fijne dagen in het mooie Bologna. Bedankt allemaal!!” (Rob)
“Graag schal ik even mee in het orkest der loftrompetten richting Eric en Marianne. Het was een feest in hun voetsporen te treden en wat werken er toch leuke mensen in Utrecht! Bedankt allemaal” (Cuno)

door: Mariska Joosten

Terug