Utrechtse ondernemers realistisch positief bij UOS Business Barometer bijeenkomst


Volgens de UOS Business Barometer verwacht 74% van de Utrechtse ondernemers in 2016 meer omzet en 63% meer winst te behalen ten opzichte van vorig jaar. 64% verwacht dat binnen 5 jaar meer dan de helft van hun activiteiten en diensten is gedigitaliseerd. Slechts 38% denkt in 2016 meer werknemers aan te nemen.

Circa 100 Utrechtse MKB-bedrijven gaven op 16 maart jl. via een online peiling antwoord op uiteenlopende vragen. Over Utrecht als vestigingsplaats, investeringsverwachtingen, personeelsontwikkelingen of exportplannen. De directeuren en eigenaren van de aanwezige grote Utrechtse MKB bedrijven waren positief over de groei van de markt, de omzet van het eigen bedrijf en investeringen in innovatie en nieuwe markten. Naast deze online peiling sprak Marieke Blom (ING) over de landelijke en globale economische ontwikkelingen, spreker Frits Oevering (Rabobank) over de regionale economische ontwikkelingen en perspectieven en gaf preker Ben van der Burg een dynamische presentatie over e-commerce voor het MKB.

Business Barometer bijeenkomst
Tijdens de UOS Business Barometer bijeenkomst op 16 maart, georganiseerd door de Utrechtse Ondernemers Sociëteit in samenwerking met Rabobank, ING, accountantskantoor BDO en de Gemeente Utrecht, benadrukte wethouder Jeroen Kreijkamp de internationale kansen voor het Utrechts bedrijfsleven. Hij riep de aanwezige ondernemers op om samen met partners nieuwe markten te ontdekken. “Tijdens een handelsmissie naar Frankrijk hebben we vorige week met een twintigtal Utrechtse bedrijven een basis gelegd voor concrete samenwerking. Sterker nog: het consortium rond Smart Solar Charging, de slimme laadpaal van LomboXnet, Elaad en de Gemeente Utrecht, heeft een contract getekend met Renault over het beschikbaar stellen van 150 elektrische auto’s.”

Terug