UOS Kerstlunch 2013 onder straatniveau


Ruim tachtig leden verzamelden zich op donderdag 12 december jl. op het Domplein om alles te horen over de aanleg van de toekomstige ondergrondse schatkamer. Daar kan iedereen vanaf juni 2014 zien en beleven wat 2000 jaar geschiedenis op deze plek betekent.

UOS-leden Paul Baltus en Theo van Wijk, tevens directie van Initiatief Domplein, ontvingen ons (met Glühwein!) en gaven uitvoerig toelichting over de totstandkoming van het bijzondere project. Helaas was de groep te groot om echt af te dalen naar de schatkamer. Voorzitter Gerrit den Hartog wist echter bij Paul Baltus alsnog de toezegging te krijgen dat de UOS-leden een preview krijgen voor de officiële opening. Hoe dat gaat en moet, is vooralsnog onduidelijk. Aan Paul de schone taak hiervoor iets te bedenken (het bestuur van de UOS denkt aan groepjes).

Inmiddels was het gezelschap na een korte wandeling terecht gekomen bij restaurant De Rechtbank, waar we wél ondergronds mochten. In de kelder van het gebouw werd een smakelijke Kerstlunch geserveerd, plezierig onderbroken door twee intermezzo's. Gerrit las een verhaal voor dat hij nog kende uit zijn jeugd: namelijk het aloude Kerstverhaal, de geboorte van Jezus. Die heeft ons proberen te leren iets voor een ander over te hebben en die boodschap sloot naadloos aan bij het volgende programma-onderdeel.

Nancy Scheeve van het Oranje Fonds vertelde (in een kort interview met Harry van Dam) over de landelijke actie NL Doet, waarvan zij coördinator is. Enthousiast riep Nancy de aanwezige ondernemers en anderen op in maart actief mee te doen aan één van de talloze vrijwilligersprojecten, die in een weekend moeten worden gerealiseerd. Tijdens het dessert ging Nancy de tafels langs om iedereen persoonlijk van informatie te voorzien. Meer informatie over NL Doet vindt u binnenkort op het prikbord van deze site. 

 

Terug