UOS Business Barometerbijeenkomst 12 februari 2014


Op 12 februari jl. werd voor de 10e keer de jaarlijkse UOS Business Barometer bijeenkomst gehouden met als thema 'Utrecht, ondernemende stad én regio'.

 

De bijeenkomst vond plaats in Mediaplaza, Jaarbeurs Utrecht. Gastheer Henk Broeders, directievoorzitter Jaarbeurs Utrecht opende de avond, samen met Gerrit den Hartog, voorzitter van de UOS.

 

                   

De online peiling onder de aanwezige ondernemers tijdens de bijeenkomst toonde positieve verwachtingen voor dit jaar. Terwijl 31% van het totale aantal stemmen aangaf dat de omzet in 2013 meer dan 5% was gestegen t.o.v. 2012, verwachtte maar liefst 60% van de aanwezigen meer dan 5% omzetgroei in 2014. Het Utrecht Center for Entrepreneurship had Professor Amar Bhidé, door velen beschouwd als leidende denker op het gebied van ondernemerschap en innovatie, ingevlogen. Na zijn boeiende lezing kwam ook de Utrechtse politiek aan het woord, veelal middels de fractievoorzitters van de grootste partijen. Zij gingen verder in op de partijstandpunten met betrekking tot het ondernemersklimaat in Utrecht. Enkele topstudenten van de University Business Course in Utrecht hadden voorafgaand de verkiezingsprogramma's gescreend op 'kennis, innovatie en ondernemen'.

               

Wilco van Schaik, directeur van FC Utrecht en dagvoorzitter voor deze barometer, begeleidde de politieke discussie op voortreffelijke wijze. Utrecht mag trotser zijn op wat zij heeft te bieden en dat mag (internationaal) ook meer uitgedragen worden door de ondernemers en de overheid! Het was een zeer geslaagde avond onder grote belangstelling.

 

Terug