UOS bezoekt TivoliVredenburg 12 juni 2014


Zo’n vijftig leden van de Utrechtse Odendernemers Sociëteit waren de week voor de opening van TivoliVredenburg te gast in het nieuwe muziekpaleis. De ondernemers en bestuurders kregen een persoonlijke rondleiding door Frans Vreeke, de directeur/bestuurder van TivoliVredenburg.

Die liet zijn gasten het hele gebouw zien, waaronder de bekende grote zaal waaraan maar weinig is veranderd, maar ook de vier andere zalen die letterlijk en figuurlijk optimaal ruimte bieden voor uiteenlopende muzieksoorten. Hoewel nog enkele kinderziekten moeten worden overwonnen, is het in het gebouw mogelijk alle zalen tegelijkertijd te benutten zonder dat ze elkaar storen.

Voorafgaand aan de exclusieve rondleiding door de directeur interviewde Harry van Dam (die met zijn communicatiebureau paapstvandam al vele jaren lid is van de UOS) Frans Vreeke. Hij deed dat in de grote zaal van TivoliVredenburg, met de UOS-leden als gehoor. Vreeke vertelde onder andere over de ambities van ‘zijn’ gebouw. “We gaan breed programmeren”, vertelde de directeur, “zodat we een aanbod hebben dat voor veel mensen aantrekkelijk is.” De vrees dat de aandacht vooral op het populaire genre gaat vallen om zo de exploitatie rond te krijgen, wuifde hij weg. “Natuurlijk krijgen we ook artiesten voor het grote publiek, maar daardoor kunnen we juist het klassieke repertoire financieren.”

Zakelijke markt
TivoliVredenburg biedt ook volop mogelijkheden voor de zakelijke markt, aldus de directeur. “Bedrijven en andere organisaties kunnen hier prima terecht voor symposia, congressen, personeelsfeesten, productpresentaties, noem maar op”, zei hij. “Omdat we ruimten hebben in allerlei formaten, zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt.”  

 

door: Monique Spruit Ondernamen

bron: Harry van Dam

Terug